Saturday, January 9, 2010

Kisah bilik tidorku..alahai.....

Sebenarnya bilik ini ,adalah bilik turun -temurun dari zaman Mama dan Abah,kemudian jadi bilik pengantin  Kakak Sulung aku ..haa kini jadi milik aku...Tak banyak yang di ubah cuma cat di ganti baru dan lantai kayu itu di cat sendiri oleh aku dan Hatikah adik bongsu aku yang paling rajin membantu sepanjang persiapan menjelang hari bahagia aku...huhu .Terima Kasih Dik!



Memang aku sangat bz..sampai takde masa nak beli2 barang2 untuk hiasan bilik pengantin,jadi aku mintak wedding planner sekali lagi membantu aku utk buat backdrop...sebab bedrooms set yg aku order semuanya bewarna putih...

  
* Sahabat ku Malia...yg paling banyak membantu membuat persiapan dirumahku .


Memang banyak dugaan dalam menjadikan bedroom impian ini satu kenyataan...aku akui banyak datangnya dari kesilapan aku sendiri...huhu.So aku nasihatkan bride-to-be diluar sana ,agar cepat buat keputusan dalam memilih perabot...tema ...langsir dan sebagainya ..boleh dikatakan aku hanya membeli semua itu ..setelah 2..3 kali pergi survey...semuanya gara2 takut aku akan meroyan bile jumpe design2 yg lebih menarik....bayangkan aku decide untuk semua benda tu seminggu sebelum hari besar aku tu!..haha padan muka aku..

5 hari sebelum majlis...perabot aku sampai...'My Worst Nitemare' hs arrived...ini betul2 buat aku tension tak hengatttt!!!! Masa tu aku masih kat KL,adik call n kata bedroom set dah sampai ..tapi mamat yg hantar tu kata tak boleh bwk naik atas ,kerana terlalu besar n terlalu berat...watafukkkkkkkkk!!!!

Aku dah hangin satu badan...apahal plak nak letak kat bawah..padahal bilik aku kat atas...haruskah lempang mereka laju2 !!! Aku pun mintak cakap dengan mamat yang kerek tuh,:


"I tak kira ,watever it is ,its hs to be upstairs!,kalau tak i taknak bayar,n U bawak baliklah U punya furniture tu!!!"

Yep...dengan usaha adik aku yang dua org tu Hatikah dan Ashah...mereka usaha jugak pangil jiran2 tolong angkat lemari aku yg gedabak tuh! Hah boleh pun!!!

Sayangnya aku terpaksa tolak balik dressing table untuk set tu,katil dan lemari sajer dah buat bilik aku sempit gler!-so bride to be ,pls make sure u bedroom set hv enough space to put in everything! or else u gurls will ended up just like me..waaa...waa

Sampai kuantan sehari selepas tu  ,aku terus mencari mirror stand yg simple untuk mengantikan dressing table aku tuh...aduhaii..


* En Suami (selepas dinikahkan pd pagi itu, turut membantu memasang langsir yg baru di beli malam sehari sebelum sanding...hah kan last minit tuh!!)


Yang ni agak mengecewakan..bukan apa ..tak tahu mana silapnya ,kain backdrop yang aku nak sangat tu..tak cukup ukuran...huhu...



Tapi nak wat camner..esoknya aku dah nak kawen .jadi kami terpaksa fikirkan salution ,..takkan nak cari kedai malam2 buta ...takkan nak balik kl ambik..huhu

 
*Nasib baik flower decoration dari Kak Nadia ni buat hatiku sejuk kembali...huhu

Hurm cerita pasal curtain kat katil plak ..lagilah haruuu.Mesin jahit plak wat hal...arghhhhhh tensen ! Airmata ku dah takleh tahan lagi..dah time tu..huhu.

Nasib baik aku ada Mak Cu,En Suami ,Along(anak jiran aku) dan sahabatku Malia yang baik hati ,sesama jahit curtain tu...jahit tangan okeyyyy! Terima Kasih semua!

 Di pendekkan cerita ...kisah bilik tidor aku nie..paling banyak buat aku bergenang..haha.Hasilnya boleh kata aku gembira dan puashati walaupun tak sepenuhnya..huhu





 

 

 
huhu..alahai bilik pengantinku....Titik!

8 comments:

  1. cantikla..sgt cantik wif the great bedroom set..I like that set..also the colors itself..white..bunag - bunga tu pon cantek..tak sia - sia bergenang air mata..congratss tu u

    ReplyDelete
  2. I like it too.. nampak cantik juga pada mata saya... congrate! :)

    ReplyDelete
  3. like it so much.. simple but nice...:P

    ReplyDelete
  4. Thanks Afira...u nampak cantik sggat dpn persalinan apple green tu...hurm naperla i tak trpkkan color tu...huhu..Nampak classic yet sweet...sukernyer!

    ReplyDelete
  5. cantiklah bilik kamu...sgt english pd jun... ;)

    ReplyDelete
  6. cantik lah tue... =)seriusss

    ReplyDelete
  7. Wah bersatu juga akhirnya uaoll , tahniah. Maaf tak sempat menghadirinya.


    Adios.

    ReplyDelete
  8. suke ur bedromm set~...pusat perabot mne yg ada spt itu?..bule share info?..
    -eirafarra@gmail.com-

    ReplyDelete