Monday, August 31, 2009

Color Majlis Nikah dan Sanding!



Akhirnya kami memilih , White Pearl and Sakura Pink! untuk Majlis Akad Nikah dan Bersanding.




so dalam dekorasi pelamin , baju nikah dan sanding ,aku nak lebihkan elemen pearl white ni...bukan apa nampak suci sangat!



manakala majlis bertandang kami ingin kekalkan color theme sebelum ini...iaitu tiffany color + white...hurmm rasanya dah tak perlu pk lagi pasal color,just ikut decision yang telah di persetujui bersama tu..

Betul tak ChekGu?...hehe

Sunday, August 16, 2009

Color Me and U!







Kata Chekgu ...we chooose this color for majlis 'bertandang'..ok.
Aku terdiam lama..hurm akhirnya aku setuju!



Sweeeettt!


hurrrrmmmmm!!!

Wednesday, August 12, 2009

Beautifully imperfect!



gosh! I'm sunk in tears.

beautiful story...

beautiful ad...

beautiful lines...

beautifully in perfect!

Sunday, August 9, 2009

He said..the song is for me...


video

Lagu ini dinyanyikan oleh EnCik Tunang aka ChekGu pada dinner guru-guru di Kuantan Pahang.


He gives me this video ..i said,apalah cemeramen ni ,tak leh cari angle yang dekat sikit ker,gelap plak tu,lighting tak cukup ker...


He then laughed..and starred at me...and said,"the song is for u baby"...and i stop mumbling ,quickly give him a kiss and hug him hardly...




actually I was so touch..dulu masa belajar,aku suka sangat lagu ni..dan nyanyikan untuk dia...dia kata "Lagu apa Yin nyanyi nie,Ayang tak pahamlah"..haha "tak paham sudah ,Yin nak nyanyi jugak" ,masa baru belajar nyanyi lagu ni,ke mana-mana saja aku akan nyanyi,dalam kelas ,atas motor g jejalan aku mesti nyanyi or humming lagu ni...


Lama ...aku pun dah lupe.


Suddenly ,after a long period of distance tear us apart,he came with love,with smile,with memories...


" Ayang kalau teringat baby,mesti teringat time Ayin nyanyi lagu ni...jadi diam-diam Ayang cari lyricnyer and belajar lagu ni! The song remind me of u!"..kata-kata last dia tu wat aku touch habiss!

So,on that dinner,he decide to sing it,accompany by his fren Ms. Toh Ai Chin .

katanyer,"Suara Ayang tak sedap,so mintak tolong Ms Toh,backup ..kui..kui"

Thanks Baby!

Saturday, August 8, 2009

I wanna grow old with u...

I wanna make you smile whenever you're sad ,
Carry you around when your arthritis is bad,
All I wanna do is grow old with you...

I'll get your medicine when your tummy aches...

Build you a fire if the furnace breaks
Oh it could be so nice, growin old with you...

I'll miss you, kiss you,
give you my coat when you are cold.

Need you, feed you,
I'll even let you hold the remote control.

So let me do the dishes in the kitchen sink
Put you to bed when you've had too much to drink.

Oh I could be the man to grow old with you.
I wanna grow old with you...

Lovely lace...

Akhirnya aku beli juga lace nie...
Sebenarnya nak buat baju nikah ...tapi macam over plak ,so kita orang decide buat baju sanding...


Pakej sekali dengan baju melayu lelaki baru RM200! kat Jalan Masjid India je tau.
tapi kerana kata ChekGu ,baik terus amik 4meter lace tu,kalau ada lebih boleh buat veil or selendang...hehe

Aku pun tanpa menaruh rasa curiga dan syak wasangka terus suruh kakak kedai tu potong empat meter..hehe,thanks baby!



Tengok hasilnyer...mungkin biler dah jadi baju nanti baru cantik!



Ini bila dah jadi baju...



Ini plak kalau dah buat veil atau selendang...hurmm ngam tak?

Monday, August 3, 2009

Terima Kasih Kawan!


Disini aku ingin merakamkan penghargaan , kepada ofismate aku En Syirfan kerana sudi menghadiahkan kalam Tuhan ini khas untuk di jadikan hantaran.Sungguh aku berterima kasih di atsas pemberian ihklas ini.Thanks a lot!


**************************************************