Tuesday, December 29, 2009

The Making Of Our Dream Pelamin!

Actually aku dapat idea ni dari magazine 'Ratu Sehari' cantekk sangat tapi harga dia pun cantik gaklah ..haha



So aku decide nak ambil skit2 wat design pelamin tu...so dengan bantuan dari Wedding Planner aku ,Kak Nadia  ,dari Dina Halim Butik ,maka team Dina Halim pun datang lah pada khamis malam tu untuk set up pelamin...


Kak Nadia  sedang kusyuk sketch pelamin aku...huhu

 

 
fresh flower...



 

   Teardrop yang wajib ada ..huhu



 

 

 

huhu akhirnya setelah hampir 6 jam barulah pelamin kami siap...hehe cantik tak ? sama tak dgn yg dalam Ratu Sehari tue...hehe

Gmbr di atas agar blur heh amik ngan hp jer kui..kui ..yg ni di ambil oleh Mr Sebumbung ,hubby Kak Nadia...



 



yang ni pal pelamin dwi guna ,satu sebagai tempat nikah,kedua backdrop makan beradap..hehe.



amacam ok tak?

Alhamdullilah....

Tepat jam 11 pagi ahad lalu,dengan hanya sekali lafaz ..aku kini telah bergelar isteri orang...
Sebak  bercampur gembira...
Aku tak tahu bagaimana ingin mengambar perasaan itu...

Hari ini .aku masih sibuk mengemas sisa-sisa kenduri yang masih ada ..penat jangan cakaplah ..hehe
maaf kerana tak dapat berkongsi  persiapan akhir ..aku sangat stress dan sangat bz ..waktu itu..huhu

Tapi setelah semuanya selesai ...lega betul huhu..

Ok meh aku kongsi ,pic kawen aku tu.



 

 

ok nanti aku load lagi the making of hantaran ,pelamin n bedroom aku ek! 





Thursday, December 17, 2009

Tuesday, December 15, 2009

Am I Perfectionist?

Aku rasa ,aku lah pengantin yang paling 'last minit' tapi mempunyai 'selera besar'...
Paling letih...paling teruk....dan paling macam-macam lagi!

Aku penat...
Aku sedih...
Aku patah semangat...

Tuhan ...tolong aku?

Keletihan ,namun mata nie tak membenarkan...
Kesedihan...namun hati ini tak mampu menangis...

Tuhan ..mahukah Kau tolong aku?
Sudikah Kau wahai Tuhan ku?

Friday, December 11, 2009

Thanks Lady Noe!

Semalam.atas desakan si Nora yang berjujuran air mata iteww,huntings mencari candy di teruskan juga walaupun pada mulanya aku mahu tangguhkan dulu,sebab ada hal yg lebih penting...namun huntings kali ni boleh dikatakan berjaya juga !...Terima Kasih Lady Noe oppsss,Puan Noe yang pernah menulis ttg kedai candy ni di Rawang..hehe.

Jom tgk apa yang kami jumpa!


 




Lolipop comel ni sebungkus RM6,dalam tu ada 40 biji, =15 sen sebiji..murah tak!!!!!
Haa..aku beli 12 bungkus X 40biji =480biji...total semua RM72 ...murah glerrrrrr!!!

Haa..ada lagik!



 

 Marsmallow Coconut ni sebotol harganya= RM 12,dalam ada 100biji=0.12 sebiji...hai murah lagiii...tak sia-sia aku drive jauh2 dari Shah Alam..hehe..



Coklat ni pulak sebotol=RM12  dalam ada 120 biji =0.10 sebiji..hehe



Thanks alot Puan Noe!!! (http://misi5april2009.blogspot.com)

**********************************************************************

Baju dah siapppp!!!



 

 

 

Babyku kata cantik cuma seksi sikit...so aku kene pakai inner untuk cover...huhu!

My dream veil!



 

 

 

Hurmmm agak2 korang nampak tak kat mana-mana? Nak tempah dah tak sempat nih!!!! Waaa..waaa

Thursday, December 10, 2009

Clockkkk Please Stoppp!

Its ticking!

Cannot sleep!

Its ticking!

Cannot eat!

Its ticking!

360 hours left!

Its ticking again and again!

How can I ask u to stop!!!

huhuhu...Dear Clock,please stop!

Thursday, December 3, 2009

Bad Luck!!

Orang melayu kata nasib tak baik.Namun kita le juga menerimanya sebagai satu dugaan untuk kita .Hurm for dearie bride to -be ,plssss be prepared for ur "Bad Luck" .I'm not making it up...but finally I know its true honey!

cerita seorang teman yang baru setahun mendirikan rumah tangga-

" Aku rasa macam nak nangis ,bila time nikah ,Mak Andam aku tak datang.Bila cal boleh lak dia buat2 lupa Er hari nie ek?,kata Si mangkok tuh!Nasib baik ada couple lain nikah kat tempat yang sama ,so aku pinjam Mak Andam dia..dalam hati aku nie Tuhan je yang tahu ,rasa cam nak g bakar jer kedai Mangkok tu!"

Dugaan Orang Nak Kawen- itu alasan orang Melayu,supaya kita menerima segalanya sebagai qada dan qadar dari Tuhan.

ini pulak kisah cousin aku masa hari sanding dia-Masa upacara potong kek yang setinggi 3 tingkat itewwe...tetiba kek dah meja2 tu jatuh ,habis hancur semuanya...sedih betul,malu jangan ceritala ,tapi cousin aku tetap buat muka selamber...adakah aku akan seselamber dia...arghhhhhh!!!!

Semakin dekat 'Hari Bahagia' ,semakin banyak "Bad Luck",yang bakal di tempuhi.percaya atau tidak ..itu terpulang pada korang.

Namun aku sangat tensen dengan bende-bende remeh yang menyakitkan hati  ,menghilangkan mood dan melemahkan semangat aku macam ni!

Tapi sebagai peringatan ,hehe atau sebagai kenang-kenangan  bila aku dah kawen nanti ...aku buat satu colum list kat sebelah kanan blog aku nie...BAD LUCK aka DUGAANNNN..

Titik!