Tuesday, December 29, 2009

The Making Of Our Dream Pelamin!

Actually aku dapat idea ni dari magazine 'Ratu Sehari' cantekk sangat tapi harga dia pun cantik gaklah ..haha



So aku decide nak ambil skit2 wat design pelamin tu...so dengan bantuan dari Wedding Planner aku ,Kak Nadia  ,dari Dina Halim Butik ,maka team Dina Halim pun datang lah pada khamis malam tu untuk set up pelamin...


Kak Nadia  sedang kusyuk sketch pelamin aku...huhu

 

 
fresh flower...



 

   Teardrop yang wajib ada ..huhu



 

 

 

huhu akhirnya setelah hampir 6 jam barulah pelamin kami siap...hehe cantik tak ? sama tak dgn yg dalam Ratu Sehari tue...hehe

Gmbr di atas agar blur heh amik ngan hp jer kui..kui ..yg ni di ambil oleh Mr Sebumbung ,hubby Kak Nadia...



 



yang ni pal pelamin dwi guna ,satu sebagai tempat nikah,kedua backdrop makan beradap..hehe.



amacam ok tak?

Alhamdullilah....

Tepat jam 11 pagi ahad lalu,dengan hanya sekali lafaz ..aku kini telah bergelar isteri orang...
Sebak  bercampur gembira...
Aku tak tahu bagaimana ingin mengambar perasaan itu...

Hari ini .aku masih sibuk mengemas sisa-sisa kenduri yang masih ada ..penat jangan cakaplah ..hehe
maaf kerana tak dapat berkongsi  persiapan akhir ..aku sangat stress dan sangat bz ..waktu itu..huhu

Tapi setelah semuanya selesai ...lega betul huhu..

Ok meh aku kongsi ,pic kawen aku tu.



 

 

ok nanti aku load lagi the making of hantaran ,pelamin n bedroom aku ek! 





Thursday, December 17, 2009

Tuesday, December 15, 2009

Am I Perfectionist?

Aku rasa ,aku lah pengantin yang paling 'last minit' tapi mempunyai 'selera besar'...
Paling letih...paling teruk....dan paling macam-macam lagi!

Aku penat...
Aku sedih...
Aku patah semangat...

Tuhan ...tolong aku?

Keletihan ,namun mata nie tak membenarkan...
Kesedihan...namun hati ini tak mampu menangis...

Tuhan ..mahukah Kau tolong aku?
Sudikah Kau wahai Tuhan ku?

Friday, December 11, 2009

Thanks Lady Noe!

Semalam.atas desakan si Nora yang berjujuran air mata iteww,huntings mencari candy di teruskan juga walaupun pada mulanya aku mahu tangguhkan dulu,sebab ada hal yg lebih penting...namun huntings kali ni boleh dikatakan berjaya juga !...Terima Kasih Lady Noe oppsss,Puan Noe yang pernah menulis ttg kedai candy ni di Rawang..hehe.

Jom tgk apa yang kami jumpa!


 




Lolipop comel ni sebungkus RM6,dalam tu ada 40 biji, =15 sen sebiji..murah tak!!!!!
Haa..aku beli 12 bungkus X 40biji =480biji...total semua RM72 ...murah glerrrrrr!!!

Haa..ada lagik!



 

 Marsmallow Coconut ni sebotol harganya= RM 12,dalam ada 100biji=0.12 sebiji...hai murah lagiii...tak sia-sia aku drive jauh2 dari Shah Alam..hehe..



Coklat ni pulak sebotol=RM12  dalam ada 120 biji =0.10 sebiji..hehe



Thanks alot Puan Noe!!! (http://misi5april2009.blogspot.com)

**********************************************************************

Baju dah siapppp!!!



 

 

 

Babyku kata cantik cuma seksi sikit...so aku kene pakai inner untuk cover...huhu!

My dream veil!



 

 

 

Hurmmm agak2 korang nampak tak kat mana-mana? Nak tempah dah tak sempat nih!!!! Waaa..waaa

Thursday, December 10, 2009

Clockkkk Please Stoppp!

Its ticking!

Cannot sleep!

Its ticking!

Cannot eat!

Its ticking!

360 hours left!

Its ticking again and again!

How can I ask u to stop!!!

huhuhu...Dear Clock,please stop!

Thursday, December 3, 2009

Bad Luck!!

Orang melayu kata nasib tak baik.Namun kita le juga menerimanya sebagai satu dugaan untuk kita .Hurm for dearie bride to -be ,plssss be prepared for ur "Bad Luck" .I'm not making it up...but finally I know its true honey!

cerita seorang teman yang baru setahun mendirikan rumah tangga-

" Aku rasa macam nak nangis ,bila time nikah ,Mak Andam aku tak datang.Bila cal boleh lak dia buat2 lupa Er hari nie ek?,kata Si mangkok tuh!Nasib baik ada couple lain nikah kat tempat yang sama ,so aku pinjam Mak Andam dia..dalam hati aku nie Tuhan je yang tahu ,rasa cam nak g bakar jer kedai Mangkok tu!"

Dugaan Orang Nak Kawen- itu alasan orang Melayu,supaya kita menerima segalanya sebagai qada dan qadar dari Tuhan.

ini pulak kisah cousin aku masa hari sanding dia-Masa upacara potong kek yang setinggi 3 tingkat itewwe...tetiba kek dah meja2 tu jatuh ,habis hancur semuanya...sedih betul,malu jangan ceritala ,tapi cousin aku tetap buat muka selamber...adakah aku akan seselamber dia...arghhhhhh!!!!

Semakin dekat 'Hari Bahagia' ,semakin banyak "Bad Luck",yang bakal di tempuhi.percaya atau tidak ..itu terpulang pada korang.

Namun aku sangat tensen dengan bende-bende remeh yang menyakitkan hati  ,menghilangkan mood dan melemahkan semangat aku macam ni!

Tapi sebagai peringatan ,hehe atau sebagai kenang-kenangan  bila aku dah kawen nanti ...aku buat satu colum list kat sebelah kanan blog aku nie...BAD LUCK aka DUGAANNNN..

Titik!

Wednesday, November 25, 2009

Trivia!!



This is Nadia..she help me with my pelamin and decoration!Nice and sweet sangat...and yang paling penting ,taste kami lebih kurang sama!



Ini pulak,is how our pelamin gonna look like!


Unique,lovely..just like what i dream of!!!!


This girlllll? errrr sape plak ek budak yang ikut aku ke hulu-hilir ni!

Dah sampai!


Aku baru terima Isnin lepas...tepat seperti yang di janjikan..





 

Terima Kasih Abg Mie dan Jentayu Design...you guys greatlahhh!


Oleh kerana handwriting aku tak berapa nak cantik!!!!
Jadi aku mintak amoi ni tuliskan ..haha..Thanks Jo!


hehe..jadi korang tunggu jelah ..invitation ni sampai ekkkk!Muahh!

Saturday, November 21, 2009

Terima Kasih Tuhan!!

Panggilan dari mama mengejutkan lenaku seawal pagi…

Mendengar dari suara sunggul Mama,aku dapat agak ada sesuatu yang tak kena…

5 minit kemudian ..perbualan kami terhenti.

Pertama yang berlegar dalam kepalaku…”Mungkin inilah dugaan orang nak kawen ,yang terpaksa aku tempuhi”

dulu aku ada mendengar perkara semacam ini,dan kini hampir sebulan aku akan ke jinjang pelamin ,aku turut di duga perkara yang sama!

“Rumah kene pecah masuk, barang kemas mama dan duit lebih 10k lesap”!
itulah kata-kata mama,yang masih berlegar di benakku…

aku terpana…selang beberapa detik …aku teringatkan sesuatu..lalu bertanya ..

” Abah macam mana? Adik-adik yang lain macam mana?

“Abah ok,cuma terkejut sikit,adik semua ok,alhamdullilah semua selamat”.
jawapan Mama ,melegakan aku…

kata Mama, mungkin pencuri kelam kabut dan tak sempat buat apa-apa pada adik perempuan aku yang tidur berseorang di biliknya…
Fuh! nasib baik..

kata Mama,dia tak dapat bercakap lebih lama ,ramai anggota polis yang berlegar2 di ruang tamu rumah ku itu…sibuk mencari bukti dan melakukan tugas mereka …
aku menurut kata Mama,biar hati ini bergelodak mahu tahu apa lagi yang yang berlaku..terasa mahu terbang pulang ke kampung pun ada!

telefon di matikan…namun aku hairan tiada tangisan atau nada sebak dalam bicara Mama tadi…dalam hati..
Mungkin Mama dan Abah redha dengan apa yang terjadi …begitu juga aku!

Sungguhpun sedih kejadian ini berlaku sebulan dari “Hari Besarku” ,namun aku bersyukur ahli keluargaku selamat ,sanak saudara dan kawan -kawan memberi semangat …

Bagiku, tak bermakna wang dan harta kita jika kita kehilangan orang-orang yang kita sayang ,juga tak bermakna majlis yang gilang gemilang tanpa kedua ibu bapa ,sanak saudara juga teman-teman yang sangat menyayangi kita!

Alhamdulillah ,aku redha..aku bersyukur…mereka masih ada bersamaku..menemaniku.
Terima Kasih Tuhan! Kau hantar ini sebagai ujian untukku…

Wednesday, November 18, 2009

Hai bertuahnye!!



Baru 3 bulan lepas dapat sorang Assistant...hehe baik budaknyer. Tak sangka dia bagi ni sebagai hadiah kawen..haha.Thanks Dik!!


 
 
Ada sesiapa yang nak join pergi spa? hehe..

Tuesday, November 17, 2009

Bedroom Set Huntings!

Jejalan dengan Cik Nora kat area kedai furniture  sepanjang jalan nak ke Kg Subang tu...pergh boleh muntahlaa di buatnyer,dari satu kedai ke satu kedai , semua menawarkan harga yang menarik design yang cun ..ahaks





Untuk bedroom set aku suka sesuatu yang nampak klasik, tak serabut,yang penting mesti ada empat tiang tu...very oldskool seh! Macam ni ..tapi belum decide lagi ,kene discuss dgn En.Tunang dulu! hehe!



 

klasikkan?...sukernyer..huhu

 

 

Ni plak cam carriage cinderella..pergh ,memang unik! Macam fairytale wedding!

Lastly ada satu kedai atas die pun ada jual  berbagai jenis mak iiii lampu..cantik-cantik sangat huhu!!!aku dan Nora dah meroyan kat situ ..haha Abang kedai pun dah pening tengok perangai kami! haha..






 

 

 

haha akhirnya aku beli yang paling murah ,untuk Mama...murah dah cantikkkk.
Jadi Bedrooms Set Hunting spoiled sebab yang di belinya lampu ini ..ngeee..ngeee

 


hehe..lampu ni paling murah kat situ..hehe!Apapun thanks Nora, temankan aku !!